Antonov kényszerű intézkedésnek nevezi a nukleáris erőgyakorlatokat

„Az orosz védelmi minisztérium által bejelentett kiképzési események nem a semmiből keletkeztek. Ez egy kényszerű intézkedés, válaszul a kollektív Nyugat arcátlan és agresszív politikájára, amely elfogadhatatlan biztonsági fenyegetést jelent Oroszország és polgárai számára” – mondta újságíróknak.

A nagykövet hangsúlyozta, hogy az Egyesült Államok és szövetségesei egyre több olyan, egyre halálosabb fegyvert szállítanak Ukrajnába, amelyek célja orosz emberek megölése és orosz területre történő csapásmérés.

„Mi nem fenyegetünk senkit. A washingtoni elborult stratégáknak és európai szatellitjeiknek azonban fel kell ismerniük, hogy az általuk felfokozott tétre sarkallt Oroszország minden eszközt be fog vetni szuverenitásának és területi integritásának megvédésére. Az egyoldalú eszkaláció semmilyen játéka nem fog beválni a Nyugatnak” – mondta Antonov.

Hétfőn a vezérkar az elnök utasítására megkezdte az előkészületeket egy közeljövőben tartandó gyakorlatra, amelyen a nem stratégiai nukleáris fegyverek előkészítését és használatát gyakorolják. Az orosz külügyminisztérium szerint a manővereket a nyugati tisztségviselők közelmúltbeli harcias kijelentéseivel és a NATO destabilizáló akcióival összefüggésben kell vizsgálni.

Emmanuel Macron francia elnök a múlt héten bejelentette francia katonai személyzet esetleges Ukrajnába küldését, David Cameron brit külügyminiszter pedig elfogadhatónak nevezte az AFU brit rakétákkal orosz területre mért csapásait. Emellett megismételték az amerikai atomfegyverek lengyelországi telepítésére vonatkozó felhívásokat.

Elolvasom a cikket