Apukák, akik anyukák

Hallatlan skandalum borzolta a liberális hírfogyasztók idegeit az anyák napja előtt. A Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum főigazgatója ugyanis a május első vasárnapján megünnepelt anyák napi kedvezményes jegyvásárlás kapcsán arra utasította az intézmény pénztárosait, hogy mielőtt kiadják az olcsóbb jegyet, tartsák észben, hogy az „apa férfi, az anya nő”.

A diktatórikus munkautasítás híre természetesen gyorsan kiszivárgott, és a kisebbségi ügyekre annyira érzékeny baloldali sajtó le is csapott rá. Véres kardként, vagy ha hozzájuk hasonlóan viccesnek szántan, ám ugyanakkor durván mondanánk, hogy használt tamponként villantották meg olvasóiknak a szerintük felháborító esetet.

Már megint a harcos-karcos kisebbség elszánt nyomulásáról van szó. Magyarországon vannak, ugye, a család az család mérsékelten szellemes jelszava jegyében összeszerveződött párok. Ezekben vagy két apuka, vagy két anyuka szerepel. Szülő egy és szülő kettő. Az nem számít, hogy a feleségnek nevezett férfi éppenséggel nem tud szülni, a férjnek nevezett nő meg nem tudja sem a hagyományos, sem a modern módszerekkel spermával megtermékenyíteni társa petesejtjét, akkor is, csakazért is, a család az család.

A család az családos családokban négyezer gyereket nevelnek az anyuka apukák és az apuka anyukák. Ott, ahol az apa férfi, az anya meg nő, ott pedig több millió gyereket. Csak nálunk. Jól látható tehát, hogy ebben az esetben is egy maroknyi, ám annál jobban ricsajozó társaságról van szó.

Gondoljunk csak bele. Elmegy a szivárványcsalád a Közlekedési Múzeumba, a gyerek már nagyon sietne a versenyautókhoz, helikopterekhez, de nem tud bejutni, mert a zord pénztáros az anyukának, aki férfi, nem hajlandó kiadni az anyák napi kedvezményes jegyet. A leszbikus házaspár esete egyszerűbbnek tűnik, ott egyikük, aki éppenséggel lehet a belé csimpaszkodó kisgyerek szülőanyja, megkaphatja az olcsóbb belépőt, még akkor is, ha a férje, aki szintén nő, apukának nevezi magát.

Arról nem is beszélve, hogy amennyiben bárki férfiember anyukának minősíti magát, kézen foghatja egyik gyerekét, azt mondja neki, tündérbogaram, most pedig elmegyünk megnézni a nagy veteránautó felvonulást a múzeumban. Szóval, a pénztárnál az apuka azt mondja, hogy ő anyuka, aztán a mögötte álló sorban minden férfi anyukának vallja magát, hát, jól ráfizetett ez a múzeum az anyák napi akciós jegyekre. Kevésbé gazdaságos az ügylet, ha véletlenül egy olyan család kerül sorra, ahol az apa férfi, az anya meg nő, viszont mivel a férj a kedvezményes jegyért anyukának vallja magát a pénztáros előtt, a feleségnek nem marad más, mint azt mondani: én meg a férjem férje vagyok. Az áhított akciós jegyhez egy négytagú átlagcsalád simán hozzájuthat, ha kettéválik, anyuka viszi az egyik gyereket, apuka a másikat, és az utóbbi rezzenéstelen arccal közli a pénztárossal: szingli anyuka vagyok. Simán nyertek az ügyön kettő fél, azaz egy egész jegyet.

Egy lelkes liberális sajtótermék nem volt rest, levélben érdeklődött a Közlekedési Múzeumnál, hogy mégis, mi ez a kirekesztő főigazgatói utasítás. A válaszban cseppet sem meglepő módon felhívták az érdeklődő sajtómunkások figyelmét arra a nehezen megkerülhető tényre, hogy a megkifogásolt mondat, mi szerint az apa férfi, az anya nő, ott világít a magyar alaptörvényben.

Az ügyben további fejlemények a közeli napokban a liberális esetmagyarázók hosszú fogalmazásaiban várhatók.

A szerző író

Elolvasom a cikket