Ezt a növényt érdemes fogyasztani, ha sok fehérjére van szüksége

Különösen érvényes ez a szabály a vegánokra, akiknek fontos figyelemmel kísérni a fehérje mennyiségét az étrendben.

Nem szabad azonban elfelejteni, hogy a fehérjeértékek hőkezelés esetén eltérnek. Vegyünk például egy nagyon népszerű hüvelyest, amelyet gyakran használnak a főzésben – csicseriborsó. Friss formában 100 gramm csicseriborsó 19 gramm fehérje forrása lehet.

Melyik hüvelyes növény büszkélkedhet rekordmennyiségű fehérjével?

Szójabab

Sokan ismerik a szóját, mivel számos népszerű termék, például tofu és szusimártás készítéséhez használják. Friss állapotban a szójabab több mint 36 gramm fehérjét tartalmaz normál adagonként.

Főtt formában a számok 18 grammra csökkennek, de ez is egy nagyon elfogadható érték.

Ha tisztességes növényi fehérjeforrást keres, a szójabab remek választás lehet, mondják a szakértők.

Farkasbab

A farkasbabot sok zöldségkertész ismeri, mint termésszegényítő növényt, amely jelentősen javíthatja a talaj minőségét. Azonban a növényt élelmezési céllal is érdemes termeszteni.

A farkasbab ugyanolyan teljesítménnyel büszkélkedhet, mint a szójabab.

Ezért a húsfehérje alternatívájaként is felhasználható.

Elolvasom a cikket