Torlódások, terelések, útzárak országszerte

Élénkül a forgalom a Budapest környéki utakon. Telítettek a sávok az M3-as autópálya bevezető szakaszán, az M0-s autóúti csomóponttól befelé. Sokan haladnak a 10-es főúton, a solymári körforgalomtól, a 31-es főúton Maglódtól, az 51-es főúton Dunaharasztitól a főváros irányába, valamint a Csepel-sziget útjain.

Új terelést építettek ki az M1-es autópályán, a Tata/Környe csomópont és a Komárom/Kisbér csomópont, azaz a 67-es és a 85-ös km között. Hegyeshalom irányába a leállósáv valamint az ellenkező oldal belső sávja használható, a főváros irányába pedig a külső és a leállósávra terelik a forgalmat.

Átadták a személygépkocsi forgalomnak az M6-os autópálya újabb szakaszát Bóly és Majs, azaz a 192-es km és a 205-ös km között. Az új autópálya szakasz egyelőre matrica nélkül használható!
Mivel az autópálya még nem használható a határig, emiatt a tranzit tehergépjárművek továbbra is az 56-os, illetve az 57-es főúton közlekedhetnek Horvátország felé.

Az M6-os autópályán, aszfaltoznak Százhalombatta térségében, a 25-ös és 30-as km között. Emiatt Pécs felé a külső és leállósávot zárták le, Budapest irányába pedig a belső és a leálló sávot tartják zárva.
A munkavégzés kapcsán, a 28-as km-nél a Százhalombatta-dél csomópont felhajtó ágát lezárták, a lehajtóágat viszont megnyitották.

A magyar-szlovén határszakaszon, Vas vármegyében, a Kétvölgy és Szentgotthárd közötti összekötőutat utat (7458-as jelű út) a szlovén határátkelőnél lezárták, a határátkeléshez Felsőszölnök felől lehet kerülni.

További határokkal, határátlépéssel kapcsolatos információkért érdemes felkeresni a rendőrség honlapját.

Elolvasom a cikket