Károly király új címet adományoz Vilmos hercegnek

A brit királyi család tagjainak rengeteg címük van, Vilmos herceg több kitüntetést kapott az elmúlt években, és katonai címei is vannak. Pár nap múlva egy újabbat kap Károly királytól, amelynek fontos jelentése van – írja az Elle.hu.

A Buckingham-palota nagy bejelentést tett, mivel elárulták, Károly király és Vilmos herceg pár napon belül részt vesznek egy eseményen, ahol az uralkodó új címet adományoz a walesi hercegnek. Ez nem az első alkalom, hogy Vilmos herceg újabb címeket kap, erre már többször volt példa. A címek egy jelentős része korábban Károly királyhoz tartozott.

A Middle Wallopban található Army Aviation Centerben a király őfelsége hivatalosan átadja a hadsereg légihadtestének vezérezredesi szerepét Ő Királyi Fenségének, a walesi hercegnek – olvasható a Buckingham-palota közleményében.

A királyi család bennfentesei szerint ez a bejelentés nem véletlen, és nagyon fontos szerepe van az időzítésnek. Korábban ennek az ezrednek a vezetője Harry herceg volt, még 2014-ben kapta meg a címet. Sussex hercege azért vezette, mert korábban ezzel az ezreddel járt Afganisztánban.

Az időzítés a lényeg – magyarázta az informátor. Elárulta, nem véletlen, hogy a Buckingham-palota most tette ezt a bejelentést. Harry herceg ismét Londonban tartózkodik, ennek ellenére nem találkozik a királyi családdal.

Harry herceg május 8-án részt vesz az Invictus Games 10. évfordulóján, amelyet Londonban ünnepelnek meg. A játékok szóvivője szerint egyedül érkezik az eseményre, Meghan Markle és a gyerekek sem lesznek ott.

Elolvasom a cikket