Megtalálták a kávéhoz használható legegészségesebb tejet

És szerencsére a tanulmányok azt mutatják, hogy a kávéfogyasztás még egészségügyi előnyökkel is járhat, de csak akkor, ha a megfelelő összetevőket adjuk hozzá.

A kávé a szervezetünk számára nélkülözhetetlen antioxidánsokat tartalmaz, és még a fogyásban is segít, de ha rossz összetevőket teszünk egy csésze ilyen élénkítő italba, akkor inkább ártunk az egészségünknek, mint használunk neki. A legnépszerűbb kávékiegészítők közül sokan cukrot és más káros adalékanyagokat tartalmaznak, amelyek a súlygyarapodás, a gyulladások és más egészségügyi problémák kockázatának tehetik ki Önt. Ha nem rajong a klasszikus feketekávéért, tudnia kell, hogy milyen tejet érdemes a kávéhoz adni, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki belőle.

Sokan szenvednek laktózérzékenységben, és általában a táplálkozási szakemberek nem javasolják a teljes tehéntej hozzáadását a kávéhoz. Egyes tejek gyakran tartalmaznak hozzáadott cukrot és aromákat, ami szintén nem a legjobb választás az egészség szempontjából. De ez nem jelenti azt, hogy ne létezne rengeteg egészséges alternatíva. Kelsey Costa táplálkozási szakértő elárulta, hogy a szójatej – különösen a dúsított szójatej – az egyik legegészségesebb lehetőség, amelyet a kávéhoz ajánlott hozzáadni.

Bár a mandula- és a zabtej az elmúlt években népszerűbb volt, Costa szerint a szójatej „a legjobb ajánlás, ha a legegészségesebb tejről van szó a kávéhoz”. Szerinte „számos egészségügyi előnye van, amelyek megkülönböztetik más tejfajtáktól”, amellett persze, hogy „sima és krémes állaga”.

Elolvasom a cikket