Szórakoztató nyárt ígér a Várkert Bazár

Czuppon Réka
2024. május 8. szerda. 16:45

Nem lesz nyári szünet a Várkert Bazárban, sőt a Tíz év, élmény, veletek elnevezésű sajtótájékoztatón megtudtuk, hogy a gazdag programokban a kulturális élet minden területe szerepel: lesznek koncertek, irodalmi előadások, táncos, zenés események, filmes és kézműves programok is. Természetesen minden korosztályra gondolnak majd, így lesznek gyerek- és családi programok is.

A sajtótájékoztatón Sikota Krisztina, a Várkapitányság vezérigazgató-helyettese elmondta, hogy a május végi háromnapos fesztivál a jubileumi évad csúcspontja lesz, amely a Várkert Bazár színes és gazdag programkínálatába nyújt betekintést, öt helyszínen. Több ingyenes program is lesz, például a Neoreneszánsz kertben megtalálható Zenélő Budapest óriás hangszeres bemutatói, vagy az Öntőház udvarban tartott kézműves foglalkozások a kicsiknek, illetve koncertek is.

A VárkertFeszt koncertjei közül Sikota Krisztina kiemelte Nagy Feró és a Beatrice fellépését a nyitónapon, a zenekar legújabb felállása ugyanis a fesztiválon debütál a fővárosi közönség előtt.

A fesztiválon több koncert közül válogathatnak majd vendégek. Június 1-én Szulák Andrea a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekarával lép fel. Az énekesnő elmondta, hogy koncertjén például felcsendül majd a sokak által szeretett Most múlik pontosan, a Zene nélkül, vagy a Könnyű álmot hozzon az éj című dal is.
A Random Trip koncertjének vendége lesz mások mellett Kovács Kati és Tátrai Tibor, a Grecsó fivérek Többet magunkról című irodalmi táncprodukciójukat mutatják be.

A fesztiválon a vendégek betekinthetnek a Várkert Bazár állandó eseményeibe is. Ilyen lesz június 1-én a nagyon népszerű Aposztróf irodalmi sorozat következő eseménye, a Nagy szemeid csodatevő hite című est, amelyek népszerű művészek szerelmeit idézik meg Udvaros Dorottya és Klem Viktor színművészek közreműködésével.

Szintén állandó eseménynek mondható a Grecsó fivérek estje, a Többet magunkról. Ezt az irodalmi táncprodukciót most ingyenesen tekinthetik meg a fesztiválozók május 31-én 17 órától.

A tájékoztatón Csorba Lóci énekes, dalszerző a Szeder-Szabó Krisztina énekessel közös produkciójukról, a Legyél te is dalszerző! című gyerekeknek szóló, interaktív zenés előadásról beszélt, amelyre a hat év feletti gyerekeket és fiatalokat várják majd. A program során közösen írhatnak majd dalt a jelenlévők, és elkezdhetik megtanulni, megérteni a könnyűzene műfaját.

Sikota Krisztina a nyári programjaik közül kiemelte a júniusi labdarúgó Európa-bajnokság közvetítését. Szurkolói zónát alakítanak majd ki a Nemzeti Sporttal és az Országos Széchényi Könyvtárral együttműködve. A szurkolók kivetítőn nézhetik majd az Eb-meccseket, elemzéseket. Emellett nyereményjátékokon, illetve a magyar foci kiemelkedő pillanataiból készített szabadtéri kiállításán is részt vehetnek az ideérkezők. Júniustól fellép többek között az Európa Kiadó, a Keep Floyding, a Makám 40, Emilio, Deva, az Aurevoir. és Tátrai Tibor friss projektje, a godfather.; Mujahid Zoltán pedig Szécsi Pál-esttel jelentkezik, Tóth Verát vendégül látva.

A Szárazárok színpadon kutyabarát kertmozi működik nyáron, és folytatódnak az YBL POP, az Electric Lounge, a Tánc a Kertben és a Várkert Jóga sorozatok is. A választék tehát bőséges!

Elolvasom a cikket