Esküvőszervezés mesterséges intelligenciával

Egy házasodni készülő nő, Maria Cortese nemrég ötezer dolláros árajánlatot kapott egy esküvőszervezőtől. A menyasszony és a vőlegénye azonban összesen 34 ezer dollárt szántak az esküvőjükre, ezért meglehetősen soknak találták azt az összeget, amit az esküvőszervező kért tőlük. Ekkor került a képbe a mesterséges intelligencia.

„A ChatGPT-t használom arra, hogy szó szerint mindent elintézzek az esküvőmre” – mondta Maria, aki elárulta, hogy a tavalyi szeptemberi eljegyzése előtt még sosem használta ezt a platformot.

A fiatal nő nem az egyetlen, aki manapság az Egyesült Államokban inkább lemond az esküvőszervezőről, és helyette kibernetikával próbálkozik. Természetesen továbbra is sokan kérik szakember segítségét, de akiknek nem telik rá, ők más megoldáshoz folyamodnak.

„Rengeteg pénzt spórolok. Nincs szükségem esküvőszervezőre. A mesterséges intelligencia mindent elintéz” – mondta Maria.

Egy 2024-es felmérés szerint a jegyespárok 52 százaléka hajlik arra, hogy automatizálásra bízza a szertartásuk részleteit. Az eredmények alapján a ChatGPT általában olyan feladatokat kap, mint az esküvői weboldalak készítése, a fogadalmak megírása, és a költségvetés kezelése. De volt olyan is, aki a nászútját terveztette meg a mesterséges intelligenciával.

A Zola márkamarketing és stratégia alelnöke szerint a ChatGPT-hez hasonló rendszerek kényelme és hatékonysága enyhíti az esküvővel járó stresszt.

„A generatív mesterséges intelligencia számos fájdalmas pontot képes kezelni és az esküvőszervezési folyamat számos aspektusát egyszerűsíteni. Segíthet a pároknak felgyorsítani a manuálisabb feladatokat, valamint képes arra is, hogy az esküvői szállítóknak részletes ütemtervet készítsen.”

Áprilisban megszületett egy egyéni GPT eszköz is a hamarosan házasulandók számára. A platform neve: „Split the Decisions” (Osszuk meg a döntéseket). A havi 20 dolláros előfizetésért az intuitív technológia az egyéni erősségek és érdeklődési körök alapján osztja fel a kötelező feladatokat a partnerek között. De olyan projekteket is javasol, amelyeket a vőlegények és a menyasszonyok közösen oldhatnak meg.

Elolvasom a cikket