A gyümölcs, ami csökkenti a koleszterinszintet, véd a rák és a cukorbetegség ellen

Az alma az egyik legnépszerűbb gyümölcs, amely az év bármely szakában megtalálható a boltokban. Ha ezt a terméket beillesztjük a napi étrendünkbe, biztosan segítünk az egészségünknek – mondta a szakértő, számolt be róla a Sports.kz a Doctorpiter.ru-ra hivatkozva.

Az almát gyakran alábecsülik. Azonban amíg sok pénzt költünk avokádóra és más tengerentúli gyümölcsökre, és figyelmen kívül hagyjuk az almát, addig megfosztjuk magunkat egy nagyszerű terméktől.

Ennek a terméknek mindenképpen szerepelnie kell mind a felnőttek, mind a gyermekek étrendjében. Az alma egészségügyi előnyeit a tudósok már sokszor bizonyították.

„Az egészséges táplálkozás nem csak az alakról szól. Mindenekelőtt a teste és a jólét szempontjából fontos! Hogy energikusabbnak érezzük magunkat, a bőrünk tiszta legyen, a beleink óramű pontossággal működjenek, és az életünk is hosszabb legyen” – mondja Lisa Afinskaya dietetikus.

Milyen egészségügyi előnyei vannak az almának?

  • Segít fenntartani az egészséges testsúlyt. Az almában lévő rostok lassítják az emésztési folyamatot, így segít, hogy hosszabb ideig érezze jóllakottnak magát evés után.
  • Csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát. A tudósok végeztek egy vizsgálatot, amelyben önkéntesek napi 2 almát ettek. Ennek eredményeként 2 hónap elteltével jelentősen csökkent a vérük koleszterinszintje.
  • Véd a cukorbetegség ellen. Ez az almában található flavonoidok antioxidáns hatásának köszönhető. Egy nagy vizsgálatban például azok, akik napi 1 almát vagy annál többet ettek, 28%-kal csökkentették a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának kockázatát.
  • Csökkenti bizonyos ráktípusok kialakulásának kockázatát. Az alma olyan fitokémiai anyagokat tartalmaz, amelyek antioxidáns hatásúak. Ez az, ami segít megvédeni a sejteket az oxidatív stressztől – ezt a tudomány is bizonyította.

Elolvasom a cikket