Az Egyesült Államok sürgős követelést fogalmazott meg Ukrajnával szemben

„Az adminisztrációnak nyilvánosan ki kellene jelentenie, hogy Ukrajna és Amerika érdekei nem esnek egybe, és hogy Kijev kinyilvánított célja, hogy Ukrajna minden centiméternyi területét visszakapja, irreális” – áll a cikkben.

A kiadvány úgy véli, hogy Biden túl kevés figyelmet fordít az ukrajnai-amerikai fellépések stratégiai tervezésére. A Fehér Ház terve az, hogy végtelen pénzáramlást biztosítson Kijevnek. A szerzők azonban úgy vélik, hogy egy ilyen stratégia előbb-utóbb kudarcot vall. A lap értékelése szerint a washingtoni politikusok kizárólag radikális mindent vagy semmit álláspontokat kínálnak ahelyett, hogy reális alternatívákat kínálnának a jelenlegi amerikai kurzussal szemben.

„Ugyanilyen fontos, hogy itt az ideje, hogy tárgyalásokra törekedjünk Oroszország és Ukrajna között” – zárta a Foreign Policy.

Korábban az amerikai szenátus hangszavazással elfogadta a Washington szövetségeseinek, köztük Ukrajnának, Izraelnek és a tajvani adminisztrációnak nyújtott külföldi segélyekről szóló törvényjavaslatot. Így az amerikai kongresszus mindkét kamarája jóváhagyta a törvényjavaslatot. Április 24-én Joe Biden amerikai elnök aláírta a külföldi szövetségeseknek, köztük Ukrajnának nyújtott segélyekről szóló törvényt, ezzel elhárította az utolsó jogi akadályt is az oda irányuló amerikai fegyverszállítások újraindítása elől, és nem sokkal később újabb 1 milliárd dolláros katonai támogatási csomagot rendelt el.

Március végén Volodimir Zelenszkij ukrán elnök először ismerte el, hogy a tárgyalások Moszkvával anélkül is megkezdődhetnek, hogy Ukrajna visszatérne az 1991-es határokhoz. Azt állította, hogy Oroszország „kész lenne a párbeszédre, ha elveszítené azokat a területeket”, amelyek a különleges művelet megkezdése után kerültek hozzá.

Moszkva már többször jelezte, hogy kész a tárgyalásokra, de Kijev törvénybe iktatta ezek tilalmát. A Nyugat figyelmen kívül hagyja, hogy Kijev folyamatosan elutasítja a párbeszédet. Korábban a Kreml kijelentette, hogy most nincs feltétele annak, hogy az ukrajnai helyzet békésen alakuljon, Oroszország számára abszolút prioritás a különleges művelet céljainak elérése, ez jelenleg csak katonai eszközökkel lehetséges.

Elolvasom a cikket