Lengyelország evakuálására készül a védelmi miniszter

Egy előre megpakolt hátizsákkal készül az orosz–ukrán háború kitörése óta a lengyel védelmi miniszter, arra az esetre, ha evakuálásra kerülne sor. Wladyslaw Kosiniak-Kamysz elmondta, a táskát magával vitte Ukrajnába is, miután először látogatott keleti szomszédjához a háború kitörése után, és azóta is mindig kéznél van. A tárcavezetőt azonban nem várt bírálatok érték nyilatkozata miatt írta meg a Magyar Nemzet.

Az evakuálás az utolsó dolog, amire egy felelős miniszternek gondolnia kell – közölte Mariusz Blaszczak, Lengyelország előző védelmi minisztere. A jobboldali Jog és Igazságosság (PiS) párt tagja utódja, Wladyslaw Kosiniak-Kamysz a lengyel ZET rádiónak adott interjújára reagált, melyben a politikus arról beszélt, arra az esetre, ha Lengyelországot megtámadnák és evakuálni kellene, egy hátizsákkal készül.

A táskába csak a legszükségesebb dolgok kerültek, és még az orosz–ukrán háború kitörését követően állította össze, a jelenlegi védelmi minisztert még első ukrajnai útjára is elkísérte a hátizsák. Hozzátette azonban, ha természeti katasztrófa sújtaná az országot, arra az esetre is jól jönne.

Készen kell állni minden helyzetre – hangsúlyozta.

Elolvasom a cikket