Nagy Márton: A bankok fontos szerepet töltenek be a gazdaság fellendítésében

MH/MTI
2024. május 10. péntek. 16:28
Frissítve: 2024. május 10. 16:32

A bankok fontos szerepet töltenek be a magyar gazdaság fellendítésében, amelynek üteme függ a fogyasztás alakulásától és attól is, hogy meddig tart még az ukrajnai háború – mondta a nemzetgazdasági miniszter a fennállásának 35. évfordulóját ünneplő Magyar Bankszövetség konferenciáján pénteken Budapesten.

Nagy Márton szerint a fogyasztás élénkülése a vártnál gyorsabb lehet. Az idei adatok alapján a válság idején megerősödött pénzügyi óvatosság a lakosság körében fokozatosan enyhül, a jövedelmi helyzet javulása érzékelhetően bizakodással tölti el a magyar háztartásokat – fogalmazott.

Nagy István agrárminiszter a rendezvényen nélkülözhetetlennek nevezte a bankok szerepvállalását a mezőgazdaság finanszírozásában. A hitelintézetek nélkül az agrárium nem tudta volna elérni azokat a látványos eredményeket, amelyek 2010 óta a termelés fejlődését jelzik – mondta.

A Magyar Bankszövetség elnöke szintén úgy véli, hogy a hitelintézetek a gazdaság kulcsfontosságú, nagy felelősséget vállaló szereplői. Jelasity Radován közölte: a bankok a következő évek során is biztosítani tudják a növekedéshez szükséges finanszírozást.

Elolvasom a cikket