Tíz tinédzser erőszakolt meg egy kislányt Belgiumban

Húsvét Belgiumban: tíz tinédzser erőszakolt meg egy kislányt, miután az erdőbe csalták. A legidősebb egy szomáliai migráns volt, s két teljes napig tartották fogva a lányt, de vannak más, döbbenetes részletek is. A támadás a húsvéti ünnepek alatt történt.

A lányt állítólag a saját barátja csábított a bokrok közé. Itt aztán a gyanú szerint több „barátja” bántalmazta, egyes források szerint két teljes napig kínozták. Többször, többféle módokon is megerőszakolták. Ami még megdöbbentőbb, az elkövetők mind kiskorúak, a legfiatalabb mindössze tizenegy (!) éves, a legidősebb tizenhat.

A brutális bűncselekmény kapcsán tíz gyanúsítottat letartóztattak. Életkorukra való tekintettel az ügyészség nem szolgált ennél részletesebb felvilágosítással. Annyit közöltek csak, hogy minden gyanúsítottat azonosítottak és letartóztattak, bírói felügyelet alá helyezték őket, s megtették a szükséges ifjúságvédelmi intézkedéseket, magyarán intézetbe kerültek addig. Most a nyomozók azon dolgoznak, hogy kiderítsék, ki milyen mértékben vett részt a borzalmakban.

Amit az angol nyelvű sajtó viszont nem írt meg, ellenben a flamand Nieuwsblad igen: az elkövetők természetesen egymásra mutogattak, a fő gyanúsított ráadásul azzal védekezett, hogy ő „kölcsönadta” a barátnőjét, a lány nem merte értesíteni a szüleit, sem a rendőrséget, csak április 25-e után kezdődött meg az ügy, s ami talán még inkább tendenciózus az elhallgatásban: a tizenhat éves fiatal szomáliai származású, ügyvédje most azzal védi, hogy igazából nem tett vallomást, csak nem tud még elég jól hollandul(!).

A többiek állampolgárságáról, származásáról egyelőre nincs információ (feltehetőleg azért, mert még kiskorúak). Emlékezetes, három évvel ezelőtt öten erőszakoltak meg egy kislányt egy temetőben(!), aki a szörnyűségeket követően öngyilkos lett.

Elolvasom a cikket