A Liverpool kapusa szerint Szoboszlai lövése ellen nincs ellenszer

A jelenleg az osztrák Sturm Grazban kölcsönjátékosként pallérozódó futballista (cseppet sem mellékesen: a Sturm jelenleg vezeti a Bundesliga mezőnyét, és minden esély megvan arra, hogy megszakítsa az RB Salzburg tízéves uralmát) elárulta: az FC Liverpool akadémiáján nem mindennapi házirendet dolgoztak ki.

Az egyik legfontosabb: a fiatal labdarúgók éves (!) fizetése nem haladhatja meg az ötvenezer fontot. A vezetők minden eszközt bevetnek annak érdekében, nehogy a fiatalok fejébe szálljon a dicsőség. Ez a magyarázata, hogy nem vásárolhatnak 1,3 liter hengerűrtartalomnál nagyobb gépkocsit, valamint az egyik legnehezebben betartható szabály, hogy reggeli után le kell adniuk a mobiltelefonjaikat, melyet csupán az esti vacsoránál kaphatnak vissza!

Vitezslav Jaros ugyan nem jutott szóhoz a Liverpool első csapatában, de a nyári távozásáig rendszeresen az első csapattal edzett. Ezeken a tréningeken azt is megtapasztalhatta, hogy a legnagyobb sztárok mennyire pontosan és erősen lőnek.

„Megtapasztalhattam, hogyan lőnek a legjobb bombázók közé tartozó sztárok. Például Mohamed Szalah vagy Trent Alexander-Arnold. Nem volt könnyű dolgom, rendszerint annyira sarokra rúgták a labdát, hogy az a háló oldalsó részében kötött ki, és hát a lövések ereje! Rémálom volt”.

Az interjú végére a magyar szurkolók szívét megmelengető infót is tartogatott Jaros. Arra a kérdésre ugyanis, hogy melyik Liverpool-játékos bombái a legerősebbek, a cseh kapus így válaszolt:

– Egyértelműen

Szoboszlai Dominiknak van a legerősebb lövése! Hihetetlen bombákat ereszt meg, ráadásul általában a pipába vagy az oldalhálóba – természetesen belülről.

Elolvasom a cikket