A mezítláb járás erősíti az immunitást és meghosszabbítja az életet

Ivan Andrejev orvos, méhész és író a Pravdának nyilatkozva beszélt egy egyszerű módszerről, amellyel erősíthetjük az immunitást, és nem betegszünk meg.

„A földdel és általában a kozmosz energiájával való kapcsolat mindig is aktuális volt és az is marad, csak a gyógyszerek, gyógyszeripari cégek ilyen elkötelezett és tömeges támadásának hátterében, mindez lassan kiszorul a lakosság látóteréből, de mindig is aktuális volt és az is marad. Ez az alapja a kínai és az indiai népi gyógyászat, az orosz és a szovjet gyógyászat is” – emlékeztetett a szakértő.

Az orvos szerint az emberi láb a test szinte minden szervével kapcsolatban áll. Rá hatva számos egészségügyi problémát meg lehet oldani.

„A lábfejre, valamint a tenyérre, a fülre, a szem pupillájára az összes emberi szerv kivetül. Ezekre a szervekre hatva stimuláljuk és nyugtatjuk őket, attól függően, hogy mit és hogyan akarunk elérni” – magyarázza a szakember.

Mezítláb kocogás a harmatban, ahogy a híres dal is szól. Nem csak a harmatban hasznos, mondja Ivan Andrejev.

„Ha stimulálni akarjuk a testet, járjunk mezítláb kavicson, levágott füvön, úgy, hogy stimuláljon, mint egy szőnyeg. Ha le akarunk nyugodni, puha vágott füvön sétálunk, meleg homokon járunk, hogy oldjuk a feszültséget. Ha stimulálni és erősíteni akarjuk az összes befolyási zónát, akkor harmatos füvön, harmaton sétálunk” – magyarázza az orvos.

A gyerekeknek és az „ezüst” korú embereknek különösen szükségük van a mezítlábas járásra.

„A lúdtalp elkerülése érdekében stimulálnunk kell a lábat, stimulálnunk kell a szalagokat, inakat, ízületeket stb. A mezítlábas járás pontosan ezt teszi. A mezítlábas járás a korosztály számára egy általános tonikhoz hasonlítható, olyasmi, mint egy banális fizioterápia” – ajánlja Ivan Andreev, az egészség javításának ingyenes és hatékony eszköze.

Elolvasom a cikket