Elvesztette tavaszi veretlenségét a Ferencváros

MH/MTI
2024. május 11. szombat. 21:52

Felforgatott összeállításban kezdett a Magyar Kupa-döntő előtt álló Ferencváros, több fiatal, illetve korábban kevesebb szerephez jutó játékos került a csapatba, amely így nem tudta nagy nyomás alá helyezni a DVTK-t. A hazaiakat – akiknél ugyancsak több helyen történt változás az előző hetihez képest – ezúttal nem támogatták az ultrák, akik az Újpest otthonában múlt szombaton elszenvedett 7-0-s vereség miatt távol maradtak.

Ferencvárosi labdabirtoklási fölénnyel, többnyire mezőnyjátékkal, komoly helyzetek nélkül telt el bő fél óra, a hajrában viszont mindkét csapatnak volt esélye a gólszerzésre, de egyik fél sem tudott élni a lehetőségével.

Lüktető volt a játék a második félidőben, mindkét csapat be tudta szorítani egyes időszakokban ellenfelét a kapuja elé. Negyed órával a vége előtt furcsa góllal szerzett vezetést a Diósgyőr: Zachariassen próbált meg felszabadítani, rárúgta saját csapattársára, Tóth Alexre a labdát, róla pedig Gera felé szállt, aki közelről a kapuba fejelte.

Nagy iramot diktálva próbált meg egyenlíteni az FTC, de a DVTK sem mondott le a támadásokról, és a végén Szabó Levente fejesével növelte előnyét és múlt heti súlyos veresége után begyűjtötte a három pontot.

Elolvasom a cikket