Jelentős mennyiségű káliumot, A- és C-vitamint, vasat, fehérjét és kalciumot tartalmaz

A matcha diós illatú, enyhén édes és kesernyés ízű. A matcha szertartásos fajtája általában édesebb ízű, kevésbé kesernyés, míg a konyhai fajta kevésbé édes és inkább diós ízű – írta meg a pravda.ru.

A matcha tea erősíti az immunrendszert. A katechinek antibiotikus tulajdonságokkal rendelkeznek, amelyek támogatják az általános egészséget.

Emellett már egy csésze matcha is jelentős mennyiségű káliumot, A- és C-vitamint, vasat, fehérjét és kalciumot tartalmaz. A matcha tea normalizálja a koleszterinszintet. A teanint széles körben erős, mégis enyhe természetes antidepresszánsként és nyugtatóként tartják számon.

A katechin még mindig nagyon erős antioxidáns, amely a szervezetünk fiatalításán dolgozik, a matchában található epigallokatechin-gallát pedig csökkenti a cukorszintet és antibiotikumként működik.

Ez az ital képes aktiválni az agyműködést. Holland tudósok tanulmánya szerint a matcha fogyasztása javíthatja a figyelmet, a koncentrációt és általában a kognitív képességeket.

Elolvasom a cikket