Józsa Levente bronzérmes a tekvondó eb-n

MH/MTI
2024. május 11. szombat. 16:25

A magyar szövetség közösségi oldalának tudósítása szerint Józsa erőnyerőként a nyolcaddöntőben kezdett, ahol 2:0-ra verte az albán Egers Aliut. A negyeddöntőben ugyancsak 2:0-val bizonyult jobbnak a francia Theo Luciennél. Ezzel eldőlt, hogy a magyar tekvondós biztosan dobogós lesz.

Az elődöntőben a semleges színekben szereplő orosz Ilja Danyilov következett. Az első perc nem hozott sok akciót és így pontot sem, érezhető volt, hogy nagy a tét. Aztán tíz másodperccel a vége előtt Józsa három egymást követő akcióból is fejre talált, és 9-2-re hozta az első felvonást. A második menet elején az orosz rivális testre talált, ez két pontot ért. Józsa két „fejessel” fordított, ám Danyilov is betalált, és visszavette a vezetést. Ugyan jött egy intéssel az egyenlítés a legvégén (8-8), a több pontot nem érő akciót az orosz érte el, ezzel övé lett ez a szakasz. A döntő menetben megint az orosz állt jobban egy perc után (2-0). Jött Józsa újabb fejtalálata, erre Danyilov is válaszolt (5-3). Ekkor fél perc volt hátra és a kitámadó Józsát megkontrázva az orosz 13-5-re megnyerte a menetet, a fináléba jutott, míg Józsa bronzérmes lett.

A 67 kilóban szereplő Márton Viviana az első mérkőzésén 2:0-ra verte az örmény Nina Urganajevát a 32 között, majd a nyolcaddöntőben 2:0-ra kikapott a tavaly világbajnok, többszörös Grand Prix-győztes, első helyen kiemelt francia Magda Wiet-Hénintől. A 46 kilósok között Csáki Hanna 2:1-re kikapott a román Mihaela Bajától, így nem jutott a legjobb 16 közé.

Csütörtökön Salim Omar Gergely aranyérmet nyert a 63 kilogrammosok között, pénteken Salim Sharif Gergely (58 kg), Patakfalvy Luca (53 kg) és Bailey Kelen (87 kg) is ötödik lett.

Elolvasom a cikket