Medvegyev ezúttal a Nyugatot fenyegette meg

Dmitrij Medvegyev, az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese reagált David Cameron brit külügyminiszternek a napokban tett nyilatkozatára, miszerint Ukrajnának joga van a britek által szállított fegyverekkel támadni Oroszországot, akár annak a saját területén is, emlékeztet a Magyar Nemzet.

„Bizonyos körülmények között az ilyesmire nem csak Kijevnek repül a válasz. És nem csak hagyományos robbanóanyagokkal, hanem speciális lőszerekkel is. És az ilyen támadásokra adott válasz kidolgozását célozzák a tervezett gyakorlatok. És ezt még őfelsége nem teljesen művelt idiótáinak is fel kellene ismerniük” – írta Medvegyev Telegram-bejegyzésében Cameron felvetésére reagálva.

Cameron korábban arról beszélt, Ukrajnán múlik, hogy eldöntse, hogyan használják fel az Egyesült Királyság fegyvereit. Arra a kérdésre, hogy ez magában foglalja-e az oroszországi célpontokat, kijelentette: „Ukrajnának joga van ehhez. Ahogy Oroszország csapást mér Ukrajnán belül, teljesen érthető, hogy Ukrajna miért érzi úgy, hogy meg kell védenie magát”.

Medvegyev arra figyelmeztette a brit külügyminisztert, hogy kétszer gondolja meg, mit mond az orosz–ukrán háború kapcsán.

Mint ismert, Oroszország figyelmeztette a moszkvai brit nagykövetet, hogy a brit fegyverrel orosz területre mért ukrán csapásokra válaszul célponttá válhat bármely brit katonai létesítmény és hadfelszerelés Ukrajna területén és az ország határain túl is – közölte az orosz diplomáciai tárca.

Elolvasom a cikket