Zaharova az Eurovízióról: Nyugat-Európa temetése zökkenőmentesen zajlik

Nagy Áron
2024. május 12. vasárnap. 10:48

Az Eurovízió 2024 felülmúl minden orgiát, coven-t vagy rituális szentségtörést. Nyugat-Európa temetése zökkenőmentesen zajlik. Nincsenek meglepetések – ez jutott eszébe az orosz külügyi szóvivőnek az idei dalfesztiválról, és Telegram-csatornáján egy videós összeállítást is megosztott, amely alatt Igor Korneljuk zenéje szól a Mester és Margarita című tévésorozatból. A szám, ami a választást is megmagyarázza, a Sátán bálján volt halható.

Objektum doboz

Még februárban írtuk meg, hogy a versenyen egy női duó képviseli Ukrajnát, melyet az a vád ért akkoriban, hogy megvesztegette a zsűrit, és tiszteletlen volt Teréz anyával szemben, akit megemlítenek a dalban.

A fesztivál idei kiírását egy svájci énekes, a magát „nembinárisnak” tartó Nemo nyerte The Code című dalával. A legjobb 5-be Horvátország, Ukrajna, Franciaország és Izrael kerültek be.

Oroszország az elmúlt években nem vett részt a versenyen. mivel az Európai Műsorszolgáltatók Uniója (EBU) 2022. február 25-én bejelentette, hogy az ukrajnai helyzet miatt kizárja az orosz művészeket a fesztiválról. Az oroszok ugyanakkor azt tervezik, hogy 2024-ben megrendezik az első televíziós zenei versenyt, az „Intervíziót”. Már több ország is jelezte érdeklődését.

Elolvasom a cikket