Folyamatos zaklatásnak vannak kitéve a nők Németországban

A német vonatokon egyre gyakoribbak a migránsok általi zaklatások és fenyegetések, különösen a női vasúti alkalmazottak ellen. A helyzet életveszélyessé vált, ahogy a türingiai vonatokon dolgozók tapasztalatai is mutatják. Gyakran előfordul, hogy migránscsoportok agresszívan viselkednek, leköpik és inzultálják a vasúti alkalmazottakat.

A német lapnak nyilatkozó Steffi Recknagel, aki a vasúti és közlekedési szakszervezet (EVG) türingiai irodáját vezeti, olyan esetekről számolt be, hogy a migránsok késsel fenyegették meg az egyik alkalmazottjukat, de az is előfordult már, hogy letolt nadrággal a nemiszervüket mutogatták a női jegyellenőröknek, akik már annyira félnek, hogy nem is merik ellenőrizni, hogy a migránsoknak van-e érvényes jegyük.

A zaklatók legtöbbször fiatal, illegális migránsok, akik csoportosan utaznak. Az incidensek során sok utas inkább elfordul, amikor a migránsok mást bántalmaznak, nehogy maguk is célponttá váljanak.

Az incidenseket követően bár a rendőrség sok esetben elfogja a tetteseket, azonban csak ideiglenesen tartja fogva őket, így az elkövetők néhány nap múlva újra a vonatokon ülhetnek.

A probléma olyan területeken a súlyosabb, ahol nagy a migránsok jelenléte, például Suhl városában, ahol egy migránsszálló is működik.

A szakszervezet és a vasúti cégek a probléma okának a szövetségi és tartományi vezető politikusokat nevezték meg, és levélben szólították fel őket, hogy „haladéktalanul szüntessék meg vagy orvosolják ezeket a botrányos állapotokat”. Szerintük a politikusoknak kötelességük cselekedni ezügyben, hiszen: „Ki, ha nem önök, teremtették meg ezeket a körülményeket?” – írták a türingiai miniszterelnökhöz, Bodo Ramelowhoz intézett levelükben.

Elolvasom a cikket