Az FTC a duplázásért, a Paks a történelmi sikerért hajt

MH/ MTI
2024. május 14. kedd. 12:36
Frissítve: 2024. május 14. 12:37

A sorozatban hatodszor bajnok FTC összességében 25. alkalommal hódíthatja el a Magyar Kupáért járó trófeát, illetve két év után ismét mindkét hazai sorozatot megnyerheti. Akkor szintén a Pakssal találta magát szembe a fináléban és magabiztos, 3-0-s sikerrel koronázta meg az idényét.

A fővárosiak remekül szerepelnek az MK végső fázisában, ugyanis 24 sikerük mellett mindössze kilencszer maradtak alul az aranycsatában. A Paks viszont ezúttal nehezebb ellenfélnek tűnik, mint két éve, mert bár az idénybeli három találkozásuk első felvonásán az FTC 6-1-re verte a riválisát, utána viszont két rendkívül kiélezett összecsapást vívtak egymással a felek, melyek közül a decemberit a tolnai együttes nyerte, áprilisban pedig a Ferencváros egy hajrában szerzett góllal gyűjtötte be a három pontot.

Bognár György vezetőedző tanítványai számára talán még nagyobb a tét, ugyanis a sorozat 114 éves történetében eddig 19 klub diadalmaskodott, a Paks lehet a huszadik. A csapat eddigi legnagyobb sikerét a 2011-es bajnoki és a két évvel ezelőtti MK-ezüstérem jelenti. Ezt szeretnék felülmúlni a tolnaiak, akik a győzelmükkel azt is biztossá tennék, hogy a következő szezonban az Európa-liga selejtezőjében szerepelnének, így hétvégén már „csak” az ezüstérem lenne a tét a bajnokság utolsó fordulójában. Amennyiben a Ferencváros győz az MK döntőjében, akkor a bajnoki második – a Paks vagy a Fehérvár – indul az El-selejtezőben, a másik csapat pedig – a Puskás Akadémiával együtt – a Konferencia-liga kvalifikációjában méretheti meg magát nyáron.

A főpróba a három kör óta veretlen Paksnak sikerült jobban, tekintve, hogy a tavasszal jó formát mutató Zalaegerszeg vendégeként 1-1-es döntetlent játszott, a Ferencváros viszont – igaz tét nélküli meccsen – 2-0-ra kikapott a Diósgyőr otthonában.

A Puskás Arénában sorra kerülő találkozóra a magyar szövetségtől kapott tájékoztatás szerint akár telt ház előtt kerülhet sor, így remek hangulatú összecsapás várható.

A 19.30-kor kezdődő döntőt élőben közvetíti az M4 Sport.

Elolvasom a cikket