Hajtóvadászat a rendőrgyilkos migránsok után Franciaországban + VIDEÓ

A keddifogolyszöktetéshez hasonlót akciófilmekben látni: a rabot szállító furgon éppen kihajtott volna az autópályára, amikor szemből belerohant egy autó, majd érkezett egy másik is. Ezekből fegyveresek ugrottak ki, és komoly tűzerőt bevetve rálőttek a rabszállítóra.

Objektum doboz

A támadásban két börtönőr meghalt, hárman megsebesültek.

A Légy becenevű Mohamed Amrát megszöktették, a támadáshoz használt autókat később felgyújtották.

Objektum doboz

A rendőrség ezután kétszáz rendőr bevetésével hajtóvadászatot indított a rab után, de eddig nem találták meg.

Eric Dupond-Moretti francia igazságügyi miniszter később újságíróknak elmondta, hogy a megölt rendőrök egyike feleséget és két gyermeket hagyott hátra, a másik megölt rendőr 34 éves volt, neki öt hónapos terhes a felesége. A három sebesült rendőr szintén apa, ők 48, 52 és 55 évesek – mondta Moretti. Emmanuel Macron elnök azt mondta, hogy mindent megtesznek az elkövetők felkutatására.

Francia hírtelevíziók információi szerint ukrajnai háborús fegyvereket használhattak a bűnözők.

Kicsoda Mohamed Amra?

A most 30 éves Amra eddig 13 alkalommal volt büntetve, először 2009 októberében, tizenöt évesen – mondta Laure Beccuau párizsi államügyész. Ezek kisebb bűncselekmények voltak, lopás, jogosítvány nélküli vezetés – mondta az ügyész. Legutóbb május 10-én ítélték el betöréses lopásért, de marseille-i ügyészek vádat emeltek ellene egy halálos áldozatot követelő emberrablás miatt. Az ügyészség is úgy véli, Amra kapcsolatban van nagyon is súlyos bűnözőkkel, vagy azok csoportjával.

Mindezek mellett Amra nem volt szigorúan megfigyelt rab, szállítása hármas szintű kíséretet igényelt, ami azt jelenti, hogy öt börtönőr kísérte. A rendőrség azt sem vette komolyabb figyelmeztetésnek, hogy Amra hétfőn már próbálkozott szökéssel: a cellája rácsait próbálta átfűrészelni.

Ügyvédje szerint tudott keddi áthelyezéséről, és lehetségesnek tartja, hogy erről másokkal is tudott egyeztetni.

Elárasztja Franciaországot a kábítószeres bűnözés.

A példátlan fegyveres támadás ugyanazon a napon történt, amikor a francia szenátus közzétett egy jelentést, amelyben arra figyelmeztet, hogy Franciaországot „elárasztja” a kábítószer-bűnözés.

A jelentés figyelmeztet: a kábítószer-kereskedelem mindenhová beszivárog, és ezzel együtt az erőszak is fokozódik, egyre nagyobb teret hódít a vidéki területeken és a közepes méretű városokban. „A kábítószer-bűnözés terjedése nem csak a külföldi maffiáknak köszönhető. Hanem strukturált és veszélyes francia szervezetek munkája is, amelyek korlátlanul tevékenykednek, legyen szó pénzügyi, területi vagy erőszakos cselekményekről.

Tegnap Nicolas Bessone, a marseille-i régió ügyésze a France 2 televíziónak nyilatkozva elmondta, hogy a drogbandák olyan gazdaggá és hatalmassá váltak, hogy sikeresen beszivárogtak a marseille-i bírósági rendszerbe, és korrumpálják a köztisztviselőket is.

Elolvasom a cikket