A szakértő megjegyezte, hogy ez a termék rostban, A-, C- és K-vitaminban, valamint vasban, káliumban és folsavban gazdag.
A spenót rostokban, K-, A- és C-vitaminban, valamint ásványi anyagokban – vasban, káliumban és folsavban – gazdag. Fogyasztása segít a csontok erősítésében, a látás és a bőr egészségének megőrzésében, valamint a vérnyomás szabályozásában. Antioxidánsokat tartalmaz, amelyek csökkentik a szív- és érrendszeri, valamint a daganatos betegségek kockázatát” – hangsúlyozta Lyalina.
Szerinte a spenót magas vastartalma segít megelőzni a vérszegénységet trauma, vérveszteség vagy véradás hátterében. A biológus emlékeztetett arra, hogy a nők számára a zöldségkultúra hasznos a terhesség alatt a folsav miatt, amely csökkenti a magzati rendellenességek kockázatát.
A nők számára a folsav hasznos, különösen a terhesség alatt, segít megelőzni számos magzati rendellenesség kialakulását. A spenótban lévő vas a nők számára éppen ezekben a napokban és a terhesség alatt fontos a vérszegénység megelőzése vagy kezelése érdekében” – zárta Lyalina.