Átadták a Junior Prima díjakat magyar zeneművészet kategóriában

MH/MTI
2024. május 16. csütörtök. 14:24
Frissítve: 2024. május 16. 14:27

Az idei díjazottak között szerepel Balog Nella csellóművész, Drippey Máté dzsessz-szaxofonos, ifjabb Gál László kürtművész, Kelemen Gáspár hegedűművész, Mester Dávid zeneszerző és zongoraművész, Nagy Ábel Márton dzsessz-zongoraművész, zeneszerző és énekes, Papp Mátyás dzsessz-harsonaművész és hangszerelő, Stark János Mátyás hegedűművész, zeneszerző, Szabady Ildikó fuvolaművész és Szalai Molli zongoraművész – közölte az esemény kommunikációjával foglalkozó cég csütörtökön az MTI-vel.

Az elismeréseket szerdán adták át. A megújult zsűri a legtekintélyesebb magyar zeneművészeti szakértőkből, valamint az Alapítványt és a Társalapító MVM-et képviselő zsűritagokból áll, úgy mint Balázs János Liszt- és Kossuth-díjas zongoraművész, Prima és Junior Prima díjas, érdemes művész, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem docense, az MMA rendes tagja; Balogh Gabriella, a Prima Primissima Alapítvány kuratóriumi tagja; Bozóky Anita, a díj Társalapítója, az MVM Zrt. kommunikációs igazgatója; Devich Márton, a Bartók rádió csatornaigazgatója, a Magyar Rádió Művészeti Együtteseinek ügyvezető igazgatója; Fekete-Kovács Kornél Liszt Ferenc-díjas előadóművész, zeneszerző, karmester; Kapusi Kálmán tanszékvezető egyetemi docens, nagybőgőművész, a Debreceni Egyetem Könnyűzenei Intézet igazgatója; Keller András Kossuth-, Liszt-, Prima Primissima és Bartók–Pásztory-díjas hegedűművész, karmester, érdemes művész, a Keller Quartet alapítója, a Concerto Budapest zeneigazgatója, az MMA rendes tagja; valamint Rúzsa Magdolna Máté Péter-, Artisjus-, Music Awards-, háromszoros Fonogram-díjas és négyszeres Petőfi zenei díjas énekesnő, dalszerző.

Az MVM-csoport számára több évtizede kiemelten fontos a kulturális értékek támogatása, ápolása. A Junior Prima díj tizenhét éve létrehozott magyar zeneművészet kategóriája is ezt a célt szolgálja. Az előző évhez hasonlóan a díj idén is a zenei műfajok szélesebb körére terjed ki. Az elismerés pénzjutalommal is jár, az eddigi kétmillió forint helyett fejenként hárommillió forintra emelkedett a kiemelkedő tehetségek támogatása.

Elolvasom a cikket