„Megbukott a Magyarország-ellenes narratíva”

Ilaria Salis házi őrizetbe kerül – ünneplik a meglepő hírt az olasz lapok. Ez azt jelenti, hogy valóra vált a Budapest utcáin ártatlan járókelőkre brutális kegyetlenséggel rátámadó olasz antifa álma, a szélsőbaloldali aktivista ugyanis hosszú hónapok óta panaszkodik a magyarországi börtönkörülményekre. Olaszország külügyminisztere és igazságügyi minisztere egyaránt üdvözölte a döntést – olvasható a Mandiner.hu oldalán.

„A házi őrizet kihirdetése miatt összeomlik az elmúlt hónapokban a csúnya, rossz és Orbán Viktor Magyarországa ellen emelt narratíva. A döntés azt bizonyítja, amit a magyar bírók egy ideje ismételgetnek: függetlenek a kormánytól, és nincs az a magyar miniszterelnök, még kevésbé külföldi, aki eldöntheti, kit engedjenek ki a börtönből, és kit ne” – írja az Il Giornale.

Az EP-választásokon is induló és győzelme esetén a mentelmi jogára hivatkozva szabadulni kívánó Ilaria Salis korábban azt mondta, „hajlandó” elhagyni a börtönt, még akkor is, ha nem Olaszországban helyezik házi őrizetbe.

Elolvasom a cikket