Orbán Balázs: Minden fejlődés csak akkor képzelhető el, ha béke van

2024. május 16. csütörtök. 21:39

Orbán Balázs felhívta a figyelmet arra, amennyiben Magyarország békéje és biztonsága megkérdőjeleződik, ha a háborús készülődés valódi háborús konfliktussá változik, akkor „minden tervünket visszatehetjük a polcra”, és akkor nagyon komoly nehézségekkel kell az országnak is szembenéznie.

Hozzátette, ezért a június 9-ei választásokon mind a települési vezetők, mind az európai parlamenti képviselők esetében a legfontosabb kérdés az, hogy milyen álláspontot foglalnak el a háború és a béke ügyében.

A politikai igazgató felidézte, hogy Szlovákia miniszterelnöke ellen szerdán merényletet követtek el azért, mert a támadó nem értett egyet a kormányfő békepárti politikájával.

Szerinte ez azt mutatja, hogy Európában egyre terjed a „háborús pszichózis”, és a háborúpárti erők miatt a békepárti képviselőknek az élete és egészsége is veszélyben van.

Orbán Balázs hangsúlyozta, hogy a Fidesz-KDNP két éve sziklaszilárdan elkötelezte magát a békepárti álláspont mellett, és arra szeretnének bátorítani mindenkit, hogy békepárti képviselőket juttasson településvezetői és európai parlamenti pozíciókba.

Vicsek Annamária vajdasági származású szakpolitikus, a szerbiai oktatási minisztérium volt államtitkára, a Fidesz-KDNP EP-képviselőjelöltje kiemelte: nem lehet a háborúnak győztese, a háborúnak csak vesztesei lehetnek, ezért azonnali tűzszünetre és béketárgyalásokra van szükség.

Fontos kérdésnek nevezte még az európai parlamenti választás kapcsán az illegális migráció kezelésének, illetve a genderideológiának a témakörét, amelyek jelenleg uralják a nyugati gondolkodást, ám nem összeegyeztethetők az európai keresztény gondolkodással.

Salacz László, a térség fideszes országgyűlési képviselője kijelentette, hogy az európai politikusok zöme háborús pszichózisban szenved, és Európa egyre komolyabban sodródik bele egy világégésbe, amit mindenáron el kell kerülni. Hozzátette: el kell kerülni azt, hogy olyan képviselők kerüljenek újra az Európai Parlamentbe, akik a háborús propagandát terjesztik, illetve támogatják.

Elolvasom a cikket