Az erdő királyának nevezik azt a zöldséget, amely gyógyítja a szívet, és véd a rák ellen

Orvosok és táplálkozási szakemberek meséltek a leghasznosabb erdei gombáról, amely tulajdonságai alapján nem rosszabb a húsnál, sőt részben helyettesítheti azt. Az erdő királyáról – a csiperkegombáról – van szó. Segít elkerülni a szív- és érrendszeri problémákat, és még a rák kialakulását is megelőzheti.

Ez a gomba bővelkedik élelmi rostokban, fehérjében, enzimekben, poliszacharidokban. E gomba rendszeres fogyasztása enyhíti a szív- és érrendszeri problémákat, lehetővé teszi, hogy sikeresen megbirkózzon az rákkal.

A fehér gombában található anyagok is hozzájárulnak a pajzsmirigy harmonikus működéséhez, felgyorsítja a körmök és a haj növekedését, és a zöldség az aminosavak hatalmas készletéről is ismert. A gomba támogatja az immunrendszert, általában az egész szervezetre jótékonyan hat. Foszfort és vasat, cinket, kalciumot tartalmaz, vitamin- és ásványi anyagkészlete szerint pedig az egyik leggazdagabb termék, amelynek analógját rendkívül nehéz megtalálni.

A táplálkozási szakemberek szerint a gomba teljesen helyettesítheti a húst az étrendben – ha nem is örökre, de hosszú időre. Kár, hogy a csiperkegomba szezonális termék. De hozzáértő szárítása és tartósítása egész évben elérhetővé teheti a zöldséget.

Sok ember számára az erdei gombák, még az ehető gombák is, veszélyesnek tűnnek, mivel a környezetből toxinokat szívhatnak magukba. De ha tiszta helyen szedjük őket, távol a hulladéklerakóktól, utaktól és más szennyező forrásoktól, akkor nincs kockázat.

Elolvasom a cikket