Különleges fotók kerültek elő Erzsébet királynőről

Kiemelt időszaki kiállítás nyílik nyáron a Buckingham-palotában található The King’s Galleryben. Minden évben van egy különleges tematika, tavaly a látogatók Károly király koronázásáról tekinthettek meg tárgyakat. Most fotókiállítás nyílik, ahol sosem látott képek nézhetőek meg Erzsébet királynőről és a brit királyi család tagjairól.

Az új tárlat a királyi portréfotózás fejlődését mutatja be az 1920-as évektől napjainkig a Királyi Gyűjtemény és a Királyi Levéltár több mint 150 tételén keresztül.

A kiállítás során rengeteg negatívot és olyan képeket is bemutatnak, amelyeket az elmúlt évtizedekben nem láthatott senki. Több régi felvétel is van a gyűjteményben, mint például az Erzsébet királynéról készült koronázási portré.

De vannak meghittebb, családi felvételek is, például olyanok, amelyeken szerepel Erzsébet királynő, Margit hercegnő, Alexandra hercegnő és Kent hercegnéje a gyermekeikkel. A képet még sosem látta senki. Ezen kívül pár kézzel írt levelet, üzenetet is kiállítanak, amelyeket a királyi család tagjai írták.

A kiállítás a héten nyílik meg a Buckingham-palotában.

Objektum doboz

Elolvasom a cikket