Miért ne együk együtt az uborkát és a paradicsomot?

A modern táplálkozástudomány azt ajánlja, hogy óvatosan bánjunk bizonyos élelmiszerek kombinációjával az étrendünkben. Az egyik ilyen duó az uborka és a paradicsom. Annak ellenére, hogy ezek a zöldségek vitaminokban és ásványi anyagokban gazdagok, az orvosok megjegyzik, hogy külön-külön kell fogyasztani őket – számolt be róla a Sports.kz a Znaj.ua-ra hivatkozva.

A szakemberek elmagyarázzák, hogy az uborka és a paradicsom egyidejű fogyasztása kellemetlenséget okozhat a gyomorban. Ennek oka az aszkorbináz – egy enzim, amelyet az uborka tartalmaz, és lebonthatja a paradicsomban lévő C-vitamint. Ennek következtében csökken a paradicsom tápértéke.

Egy másik fontos részlet e zöldségek eltérő emésztési folyamata. A gyomor különböző sebességgel emészti őket: egyes termékeket gyorsabban, másokat lassabban. Ez erjedéshez és puffadáshoz vezethet, ami kellemetlenséget és rossz közérzetet okoz.

Az uborka lúgos étel, míg a paradicsom savas. Ha összekeverednek, sókat képeznek, amelyek hatással lehetnek a vesékre és a májra. Egészségügyi szakemberek arra figyelmeztetnek, hogy ennek a kombinációnak a hosszú távú fogyasztása komoly egészségügyi problémákat okozhat.

Elolvasom a cikket