Az összeomlás szélén sem foglalkoznak a realitással az ukránok

Szélsőséges, a mérlegeléssel, realitásokkal fikarcnyit sem törődő, vonalas interjút adott a CNN-nek Rusztem Umerov ukrán védelmi miniszter – írja a mandiner.hu.

A politikus többek között ilyeneket mondott: „Putyin továbbra is azt akarja, hogy Ukrajna és az ukránok eltűnjenek” – jelentette ki.

Hozzátette: „Putyin célja soha nem változott. Azt akarja, hogy Ukrajna mint független, szuverén ország eltűnjön. Azt akarja, hogy az ukránok mint etnikai csoport eltűnjenek, nem akarja, hogy a NATO részei legyünk. Ezért nem változtat a tervein. Második frontot akar nyitni, hogy megossza erőinket. Kihasználja, hogy késik az Ukrajnába irányuló fegyverszállítás” – mondta az ukrán védelmi miniszter, aki egyúttal hangsúlyozta: „Ukrajna képes megvédeni magát. Világos tervünk van. Stratégiai célunk, hogy elérjük az 1991-es határokat. És megpróbáljuk megvédeni a népünket. Megpróbáljuk visszaverni a támadásaikat és ellenállni. Toborzási központokat is nyitunk és kiképzéseket tartunk.”

Ez egy olyan háború, amelyet meg kell nyernünk. Ezért van szükségünk több emberre. Megváltoztattuk a mozgósítás szabályait.

A lehető legjobb kiképzést biztosítjuk. És most szükség van a hiányok megszüntetésére. Ezért kell folytatunk mozgósítást” – tette hozzá az ukrán védelmi miniszter, aki elfelejtette megemlíteni, hogy a nép, akit meg akarnak menteni, már nem igazán akar háborúzni, inkább elszöknek a sorozás elől, vagy külföldre menekültek.

Elolvasom a cikket