Harry herceg tervei aggasztják III. Károly királyt

Nagyjából egy hetet töltött Nigériában Harry herceg és Meghan Markle. A hercegi pár először tett külföldi látogatást azóta, hogy kiléptek a királyi család dolgozó tagjai közül. A látogatást többen is kritizálták, most kiderült, III. Károly király és a Buckingham-palota miért találja aggasztónak – írja az Elle.hu.

Nigériában tett látogatást a hercegi pár, és több rendezvényen is részt vett, emellett különféle szervezetek vezetőivel is találkozott. Bár nem a királyi család tagjaiként látogattak az országba, olyan volt, mintha még mindig a dolgozó családtagok közé tartoznának. Később kiderült, Harry herceg és Meghan Markle a jövőben több külföldi utat is tervez, így gyakrabban fognak igent mondani más országok kormányainak a meghívására.

Richard Eden királyi szakértő értékelte a helyzetet, és elárulta, a Buckingham-palotában eléggé aggódnak a kialakult helyzet miatt. Elárulta, hogy leginkább az bosszant mindenkit, hogy Harry herceg és Meghan olyan látogatást tett, mintha a királyi családot képviselnék, miközben ez nem igaz.

A királyi családok minden utazását a külügyi hivatal szervezi, az egészet felügyelik, meggyőződnek arról, hogy nem használják (ki) őket, de ebben az esetben Harry és Meghan nyitott arra, hogy külföldi kormányok manipulálják őket, akiknek nem Nagy-Britannia vagy Amerika érdekei vannak a szemeik előtt, és ez a szakértő szerint veszélyes. Emiatt aggályosnak tartja a palota az utazásaikat, hiszen könnyedén okozhatnak felháborodást egy-egy kijelentésükkel vagy akár az egész látogatással.

Harry herceg korábban a People magazinnak is nyilatkozott, elárulta, hogy imádnak emberekkel találkozni, hiszen így sokkal tartalmasabb beszélgetéseket folytathatnak le, mint videóhíváson keresztül.

„Olyan sok mindent megtehetünk otthonról és a Zoomon keresztül, de azért várjuk, hogy többet utazhassunk, mert a munka számít. Legyen szó az Archewell Alapítványról, az Invictusról vagy bármely más ügyünkről, mindig lesz ok arra, hogy találkozzunk az emberekkel, hiszen ez a munkánk középpontja.”

Elolvasom a cikket