Kamilla királyné fontos döntést hozott

A PETA egy pohár finom borral koccint Kamilla királynéra, amiért igazi királynőként kiállt a britek 95 százaléka mellett, akik a felmérések szerint szintén elutasítják az állati szőrme viselését – mondta Ingrid Newkirk, a PETA elnöke sajtóközleményében – olvasható az Elle.hu oldalán.

Néhány évvel ezelőtt sokan kiakadtak, amiért Kamilla királyné valódi szőrmét viselt a nyilvános eseményeken. Így tett egy 2010-es karácsonyi istentiszteleten is. Ezen az eseményen egyébként II. Erzsébet királynő is rókabundát viselt, de később ő is úgy döntött, hogy nemet mond a valódi szőrmére. A néhai uralkodó uralkodása alatt gyakran viselt szőrmét, a bolyhos kalapoktól kezdve az állati szőrmével díszített kabátokig mindent.

II. Erzsébet királynő azonban 2019-ben véget vetett ennek a gyakorlatnak: a Buckingham-palota akkor bejelentette, hogy bár a királyi család továbbra is visel majd ünnepi darabokat, például szőrmével díszített köntösöket, de valódi szőrmés termékeket többé nem tesznek a ruhatárukba.

Kamilla királyné idén márciusban műszőrme kalapot viselt egy királyi mise alkalmával. A PETA elmondta, hogy helyes és helyénvaló, hogy a brit monarchia a brit értékeket tükrözi azzal, hogy elismeri, a szőrmének nincs helye a társadalomban.

A csoport azonban hozzátette, hogy a brit védelmi minisztérium továbbra is valódi medvebundát használ a királyi gárda sapkáihoz, amely még abszurdabbnak és még inkább elrugaszkodottnak tűnik, miután a néhai királynő kiállt a szőrmeipar ellen.

Elolvasom a cikket