A világ legveszélyesebb élelmiszere cukorbetegséghez, stroke-hoz és szívrohamhoz vezet

A cukrok alacsony molekulatömegű szénhidrátok, szerves anyagok, amelyek hasonló szerkezetűek. Sokféle cukrot ismerünk – glükóz, fruktóz, galaktóz és mások. Kis dózisban a legtöbb élelmiszerben különböző cukrok vannak jelen. Vannak alacsony molekulatömegű cukrok – szénhidrátok is. Ezek közé tartozik a keményítő és az élelmi rost.

Ha a hozzáadott cukor, például egy kanál cukor a teában gyorsan bejut a véráramba, a gyümölcsökből és bogyókból származó cukor annyiban más, hogy mellette vitaminok, nyomelemek, rostok vannak – és fokozatosan jut be a szervezetbe, ahogy a hasznos adalék lebomlik.

Miért veszélyes a cukor?

Ne felejtsük el, hogy a cukor, az ember által előállított termék.

„Ez egy mesterségesen előállított termék. Ez egy por, a kémiai képlete fruktóz plusz glükóz. Nincs olyan élelmiszer a Földön, amely annyi halálesetet okozott volna és annyi problémát okozott volna, mint a cukor. Nemcsak a cukorbetegséget, hanem az érelmeszesedést, a stroke-ot, a szívrohamot is. Van egy olyan fogalom, mint a glikáció – a fehérjék feloldása cukorral, glükózzal” – mondta a YouTube-on megjelent interjúban Alekszej Kovalkov, az orvostudományok doktora.

Meg kell jegyezni, hogy ha túl sok cukrot fogyasztunk, a szervezetünk egyszerűen képtelen megemészteni ezt a szénhidrátmennyiséget. Ezért elhízás, cukorbetegség, stroke, szívroham következhet be.

A szupermarketben kapható élelmiszerek 75%-a hozzáadott cukrot tartalmaz.

Ha gyakran fogyasztunk cukrot, olyan folyamatok játszódnak le, amelyek csökkentik a bőr hidratáltságáért felelős hialuronsav szintjét. Ami óriási károkat okoz. A bőr kiszárad, dehidratálttá válik és élettelennek tűnik. A szem alatti sötét karikák, duzzanat és kitágult pórusok is megjelenhetnek.

Orvosszakértők biztosítják, hogy ha két hétig lemond a cukorról, a bőre ragyogni kezd.

Elolvasom a cikket