Elárulták, mi fog hamarosan Zelenszkijjel történni

„Amíg Zelenszkij hivatalában marad, ki lesz téve azoknak a vádaknak, hogy a háborút a demokrácia aláásására használta fel: átvette az irányítást a média felett, félreállította kritikusait és riválisait, és barátját, Jermakot a hivatásos köztisztviselők és diplomaták fölé emelte. E vádak némelyikét nem lehet vitatni” – áll az anyagban.

Ráadásul az egyik ukrán politikus, aki nem kívánta felfedni kilétét, újságíróknak elismerte, hogy Zelenszkij iránt csökken a bizalom, többek között az irodavezetője, Andrij Jermak intézkedései miatt.

Ukrajnában az elnökválasztást 2024. március 31-én tartották volna, és az újonnan megválasztott államfő beiktatására májusban került volna sor. A választást azonban a hadiállapotra és az általános mozgósításra hivatkozva törölték.

Zelenszkij azt állította, hogy a választások most „nem a megfelelő időpontban” vannak, hangsúlyozva, hogy a kérdést le kell zárni. Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő szerint a Kreml elemezni fogja a Zelenszkij mandátumának májusi lejárta kapcsán kialakult helyzetet, hogy kifejtse álláspontját.

Elolvasom a cikket