Ez a mindenkinek jótékony hatású zöldség védi a májat, és enyhíti a gyomorpanaszokat

A zellerszár valóban nagyon hasznos. Katerina Jensen nutriciológus az Instagramján azt ajánlotta, hogy vezessük be a mindennapi étrendünkbe.

Mire jó a zellerszár?

Antioxidánsok egész sorát tartalmazza: C-vitamin, béta-karotin, flavonoidok stb. Összesen 12 különböző antioxidánst tartalmaz.

Az antioxidánsok pedig azok az anyagok, amelyek megvédik a sejteket a károsodástól, óvják egészségünket.

Gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkeznek, amelyeket nem kevesebb, mint 25 különböző gyulladáscsökkentő anyag biztosít.

Gyógyító hatásuk van a szervezet minden rendszerére. A gyulladás a fájdalom, a magas testhőmérséklet és számos betegség fő oka. Ilyen például a csontritkulás, a rosacea, az ekcéma, a kiütések és az ízületi gyulladás is.

Vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag: K-, C-, A-vitamin, folsav, magnézium, vas, kálium, kálcium, foszfor, nátrium stb.

Óriási mennyiségű oldható rostot tartalmaz, amely nemcsak a bélben lévő barátságos mikroflóránkat táplálja, hanem a székrekedést is megszünteti. Éppen ezért inkább érdemesebb az egész zellerszár fogyasztása.

Lúgosító hatással van a szervezetre, köszönhetően a magnézium-, vas- és szódabikarbóna-tartalmának. Ennek eredményeként a zellerről elmondható, hogy semlegesíti azokat az ételeket, amelyek éppen ellenkezőleg, csökkentik a pH-értéket (mint például a kávé, az aszalt gyümölcsök vagy a gyümölcslevek).

Védi a májunkat, ezáltal javítja a működését és segítve a munkáját. Hiszen az antioxidánsok azok, amelyek a legjobb hatással vannak a májsejtek egészségére.

Elolvasom a cikket