Verstappen nyert Imolában

MH/MTI
2024. május 19. vasárnap. 17:28

A 26 éves holland pilótának ez az idei ötödik és pályafutása 59. futamgyőzelme.

Verstappen mögött Lando Norris, a McLaren brit versenyzője ért célba másodikként, Charles Leclerc, a Ferrari monacói pilótája pedig harmadikként.

A rajtnál egy pillanatra úgy tűnt, hogy a második helyről induló Norris meg tudja szorongatni Verstappent, de végül a holland címvédőnek sikerült elsőként elfordulnia az első kanyarban. Mögötte Norris, Leclerc, Carlos Sainz Jr. (Ferrari), Oscar Piastri (McLaren) volt a további sorrend.

Az élmezőnyből elsőként Norris állt ki a boxba kerékcserére, mégpedig a 23. körben, egy körrel később pedig csapattársa, Piastri kapott friss abroncsokat. Verstappen a 25. körben járt a boxban, majd Leclerc és Sainz is letudta az első kerékcseréjét két egymást követő körben.

A 28. kört így újra Verstappen kezdte az élen, mögötte Norris száguldott a második, Leclerc pedig a harmadik helyen. A kerékcserék után Piastri kaparintotta meg a negyedik pozíciót, közvetlenül mögötte Sainz haladt.

A folytatásban az élmezőnyben nem történt változás, de az utolsó tíz körre Verstappen autóján „elfogytak” a gumik, így Norris egyre közeledett hozzá. Öt körrel a vége előtt a McLaren brit versenyzője két másodpercen belülre került holland riválisához, az utolsó körben pedig már egy másodpercen belül volt, de előzési helyzetbe nem került, így meg kellett elégednie a második hellyel.

A pályafutása 150. Forma–1-es versenyén rajthoz álló kanadai Lance Stroll (Aston Martin) kilencedikként, pontszerzéssel ünnepelte a jubileumot.

A vb egy hét múlva folytatódik Monte-Carlóban, a Monacói Nagydíjjal.

Elolvasom a cikket