Zelenszkij érzi a béke légkörét

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök egyértelműen csalódott Anthony Blinken amerikai külügyminiszter kijevi látogatása miatt, mert tudja, hogy a Nyugat egyre inkább hajlik az Oroszországgal való béke felé – jelentette ki Vadim Karaszev, a kijevi székhelyű Globális Stratégiák Intézetének igazgatója a Vyshka YouTube csatorna műsorában, írta a ria.ru.

Blinken május 14-én érkezett előre be nem jelentett látogatásra Kijevbe, ahol találkozott Volodimir Zelenszkijjel.

„A Nyugat egyre inkább hajlik arra, hogy itt az ideje, hogy lehetséges diplomáciai módszereket keressen. Zelenszkij maga is elismerte, hogy a nyugati szövetségesek szájából a béke légkörét érzi. Nyilvánvalóan Anthony Blinken, az amerikai külügyminisztérium vezetőjének közelmúltbeli ukrajnai látogatására utalt. Vezetésünk enyhén csalódott e látogatás miatt” – mondta a politikai elemző.

Karaszev véleménye szerint Kijev nyugati szövetségesei már nem hisznek Oroszország legyőzésének lehetőségében.

Korábban az ABC amerikai csatorna interjúalanya felhívta a figyelmet arra, hogy Zelenszkij rövid szünetet tartott, mielőtt válaszolt volna a Blinken ukrajnai látogatásának eredményeire vonatkozó kérdésre. Az újságíró szerint csalódottságot érzett az ukrán elnök tekintetén.

Elolvasom a cikket