Az ukrán vezérkar megnevezte a legnagyobb problémát

Konkrétan az orosz csapatok 533 alkalommal lőttek ukrán állásokra és több mint 50 kamikaze drónt használtak. Eddig több mint 30 harci összecsapásra, egy-egy rakéta- és légicsapásra került sor.

A frontvonal helyzete
A harkivi szektorban a védelmi erők visszavernek egy ellenséges támadást Sztarickij falu irányában. „A helyzetet ellenőrzés alatt tartjuk. Emellett egységeink intézkedéseket hoztak a védelmi határok és állások megerősítésére bizonyos területeken” – áll a közleményben.

A frissített adatok szerint az elmúlt nap folyamán a támadók összes vesztesége ezen a területen 261 ember és 40 fegyver és katonai felszerelés volt. Egy harckocsit, egy tüzérségi rendszert, nyolc járművet és speciális felszerelést, valamint 13 UAV-t semmisítettek meg. Ezenkívül két harckocsi, egy páncélozott harcjármű, nyolc tüzérségi rendszer és hat jármű sérült meg.

A Kupjanszki szektorban az Ukrán Fegyveres Erők sikeresen visszavertek egy ellenséges támadást Szinkivka irányában. Az ukrán csapatok viszont egyes területeken rohamműveleteket hajtanak végre. A helyzetet ellenőrzés alatt tartják.

A Sziverszkij szektorban az előző naphoz képest kissé csökkent az ellenséges támadások száma. Jelenleg két tűzharc van folyamatban. A megszállók megpróbálják kiszorítani az ukrán csapatokat a Donyecki területen lévő Razdolivka térségéből. Az elmúlt nap folyamán a megszállók 99 sebesültet és halottat, valamint 21 fegyver és haditechnikai eszközt vesztettek. Különösen két harckocsit, nyolc páncélozott harcjárművet és egy légvédelmi rakétarendszert semmisítettek meg.

A kramatorszki szektorban két ellenséges előrenyomulási kísérletet vertek vissza Ivanivske és Andriivka térségében. Kliscsijivka közelében további két tűzharc van folyamatban. „Az ellenség nem járt sikerrel. A helyzet ellenőrzés alatt van” – áll a közleményben.

A Pokrovszki szektorban feszült a helyzet. Az ellenség a nap kezdete óta 12 alkalommal támadta az ukrán csapatok állásait. A harcok folytatódnak Jevhenivka, Lozova, Szokol, Novopokrovszke és Novoselivka Persa térségében. „A helyzet feszült Ocsertyintől délnyugatra. Intézkedéseket tesznek a helyzet stabilizálására” – közölte a vezérkar.

Ma a Pokrovszki szektorban az ellenség veszteségei 45 katona és öt páncélozott harcjárművet jelentettek. A frissített adatok szerint a megszállók összesen 350 halottat és sebesültet, valamint 20 haditechnikai eszközt vesztettek az elmúlt nap folyamán.

A Kurakhove szektorban Krasznohorivka és Novomykhailivka közelében három ellenséges támadás folytatódik. A helyzetet ellenőrzés alatt tartják. Két ellenséges támadást már sikeresen visszavertek Vodiane és Krasznohorivka térségében.

A Vremivszki szektorban a megszállók már két kísérletet tettek az előrenyomulásra Sztaromajorszk közelében. Az egyiket visszaverték, a másik harc pedig folyamatban van. Állásokat nem veszítettek el.

A Prydniprovszkij szektorban Krynkij közelében folytatódik a tűzharc. „Védőink ma újabb támadást vertek vissza. Az ellenség nem járt sikerrel” – jelentette a vezérkar.

Ellenséges veszteségek
Az Ukrán Fegyveres Erők vezérkara szerint az elmúlt nap folyamán 140 harci összecsapásra került sor, az ellenség öt rakétatámadást indított hat rakétával, 55 légicsapás során 79 UAV-t lőttek le, és 1066 kamikaze drónt használtak, köztük 82 Shahed és Lancet UAV-ot. A megszállók 4056 alkalommal lőtték az ukrán csapatok és polgári településeik állásait különböző típusú fegyverekkel, köztük 118 támadást többszörös rakétakilövő rendszerekből.

Összességében az orosz megszállók összes vesztesége az elmúlt nap során mintegy 1400 főt tett ki. Az ellenség emellett 14 harckocsit, 35 páncélozott harcjárművet, 50 tüzérségi rendszert, két MLRS-t, négy légvédelmi rendszert, 81 operatív és taktikai UAV-t, egy rakétát, egy hajót, 60 járművet és két különleges felszerelést veszített.

Elolvasom a cikket