Felnőttkorban a szervezet természetes folyamatoknak van kitéve, amelyek hátrányosan befolyásolhatják az ember egészségét és jólétét.
Különösen az időseknél gyakran fordul elő alultápláltság vagy alultápláltsági szindróma, egy veszélyes kórkép, amely izomtömeg-vesztéshez, csontpusztuláshoz, kognitív károsodáshoz és betegségből való késleltetett felépüléshez vezet.
E negatív következmények megelőzése érdekében figyelmet kell fordítania az idős ember teste számára hasznos termékekre. Különösen a mustárnak számos előnye van. Javítja az étvágyat és az emésztést. A mustármag serkenti a gyomornedv, az epe és más emésztőenzimek kiválasztását.
A mustár gyulladáscsökkentő és antioxidáns tulajdonságokkal is rendelkezik. Olyan vegyületekben gazdag, amelyek semlegesítik a szabad gyököket és a gyulladást a szervezetben. Ez pedig számos, az életkorral összefüggő betegség megelőzésében hasznos.
Ezenkívül erősíti az immunrendszert, növeli a fertőzésekkel és vírusokkal szembeni ellenálló képességet. Hiszen az idősek a legyengült immunitás miatt fogékonyabbak a különböző betegségekre. A koleretikus hatás miatt lelassítja az epehólyagban lévő kövek kialakulását, ami szintén fontos az idősek számára.