Ehetünk este hat után?

Sokan úgy vélik, hogy az este hat utáni étkezés káros, sőt veszélyes. De vajon ez megfelel a valóságnak? Szakértők feltárták, mi mindent kell figyelembe venni a késői nassolásnál, és elmondták, hogyan hat ez a szervezetre – írja a Rosszijszkaja Gazeta nyomán a gismeteo.ru.

A. Moskvicheva neurológus szerint a késői vacsora után a szervezetnek nem lesz ideje felhasználni a kapott kalóriákat, és ez súlygyarapodáshoz vezet. És éjszaka is lelassul az anyagcsere, így a tápcsatornának nem lesz ideje megemészteni az ételt, és reggel az ember nehéznek fogja érezni a gyomrát.

Bár az orvos szerint démonizálni az este hat órát persze nem érdemes. Valójában az utolsó nassolásnak lefekvés előtt négy órával kell lennie.

D. Semiryadova táplálkozási szakember szerint a késői vacsora (kevesebb, mint két-három órával lefekvés előtt) káros a szervezetre: csökkenti az alvás minőségét, gyomorégést idéz elő, megzavarja a bél mikroflórát. Ugyanakkor a szakértő megengedte a kis késői nassolások lehetőségét, ez azonban nem vonatkozik a GI-problémákkal, valamint emelkedett vércukor- vagy inzulinszintű emberekre.

Ami 18 órát illeti, az orvos megjegyezte, hogy ez után még egy órán át teljesen elfogadható az evés, de 20–21 óra után a legtöbb embernek továbbra sem ajánlott a nassolás.

Elolvasom a cikket