Íme a szakember véleménye a sófogyasztásról

A Bécsi Egyetem táplálkozástudományi szakemberei egy tizenegy éves vizsgálat során megállapították, hogy azok az emberek, akik következetesen több sót adtak az ételükhöz, 39 százalékkal nagyobb eséllyel kaptak gyomorrákot – írta meg a pravda.ru.

Erről Zuhra Pavlova orvos-endokrinológus számolt be Telegram-csatornáján. Emlékeztetett arra, hogy a napi só normája nem több mint 2300 mg, ami körülbelül 1 teáskanálnak felel meg. Elmondása szerint az ember általában túllépi ezt a normát, és körülbelül 3400 mg-ot eszik. Ennek oka, hogy a só számos boltban vásárolt termékben, például a készételekben, rágcsálnivalókban stb. megtalálható.

„Nem könnyű nyomon követni a sófogyasztás valós számait, de a táplálkozáshoz tudatosabban lehet közelíteni. Például figyeljünk oda az ételek összetételére, több önfőzést, használjunk fűszereket az íz hiányának kompenzálására” – írja az endokrinológus.

Elolvasom a cikket