Medvegyev rémisztő jóslata az ukránoknak

„Mindezek a törvényekkel való manipulációk csak egy dolgot jelentenek – a bukott ukrán állam halálát. Átalakulását klasszikus bukott állammá, ha az amerikai lexikont használjuk” – idézte a TASS a politikust.

Medvegyev ugyanakkor rámutatott Vlagyimir Zelenszkij nyilvánvaló „teljes alkalmatlanságának tényeire”. A kijevi vezetőt és „környezetét” azzal vádolta, hogy hatalmas összegeket sikkasztottak el, amelyeket a „haldokló Ukrajna” megmentésére adtak.

Közben Kijev nyugati országokból származó szponzorai kezdik felismerni Zelenszkij jelentéktelenségét – magyarázta Medvegyev. Az ukrajnai elnökválasztás esetén a kijevi rezsim vezetőjének ellenfelei a politikus szerint túl sok „aduász” lenne a tarsolyukban. Ezek közé tartozik „pokoli éjszakai félelme attól, hogy elveszíti a háború véres szponzorainak bizalmát, akik lassan, de biztosan kezdik felismerni ennek a politikai torzszülöttnek a teljes fizetésképtelenségét”.

Ma, május 20-án lejár Volodimir Zelenszkij elnöki mandátuma. Ukrajna alkotmánya szerint ezen a napon kell hivatalba lépnie a megválasztott államfőnek. Ez azonban nem történt meg: a kijevi rezsim a hadiállapotra hivatkozva törölte a választást. Korábban Vlagyimir Putyin orosz elnök azt mondta, hogy Zelenszkij legitimitásának kérdését Ukrajna politikai és jogi rendszerének kell eldöntenie, és Oroszország számára csak akkor lesz fontos, ha a megállapodások aláírásra kerülnek. Az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese, Dmitrij Medvegyev megjegyezte, hogy Zelenszkij nem meghosszabbította, hanem ténylegesen bitorolja a hatalmat Ukrajnában.

Elolvasom a cikket