Megdönthetetlen a Ferencváros hazai uralma

Története 35. bajnoki elsőségét ünnepelte a Ferencváros labdarúgó csapata szurkolóival, miután 2-0-ra legyőzte a rangadón az Újpestet a Groupama Arénába. A győztes meccs után fergeteges ünnepségen átadták át a trófeát és az érmeket.

A húsz találattal gólkirály Varga Barnabás elmondta: „Amikor tavaly a Fradihoz igazoltam, ilyen vágyaim voltak. A csapat bajnokesélyként kezdte a szezont, s örülök, hogy ez sikerült.”

Kubatov Gábor, a Ferencvárosi TC elnöke az M4 Sortnak nyilatkozva elmondta, hogy varázslatos ennyi szurkolóval együtt, újra bajnoki címet ünnepelt: „A sorozatban hatodik győzelem is rekord, de szeretnénk megdönteni az MTK huszadik század elejei csúcsát, amikor tizszer lett első” – mondta Kubatov, aki Dejan Sztankovics vezetőedző távozását csalódásként élte meg:

„Azt hittem, hogy azonos a DNS-ünk. Én tényleg hittem abban, hogy az emberi kapcsolatok többet jelentenek, de nem így volt. Sok minden befolyásolja egy edző döntését és ezekbe nem is szeretnék belemenni, de úgy szerettem volna, ha marad és hosszú távra tudunk tervezni. Mert minden edzővel úgy tervezünk, hogy sokáig együtt dolgozhatunk majd, ahogyan ez Thomas Doll vagy Szerhij Rebrov esetében is történt. Amikor elmegy egy edző, minden másképp lesz, ráadásul költséges dolog edzőt váltani és egy bonyolult probléma, amit most meg kell oldani” – hangsúlyozta az elnök.

Orosz Pál, a FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója hozzátette, nem lepődtek meg Sztankovics döntésén, az időzítésen viszont igen. „Talán mondhatom azt, hogy nem volt elegáns. A szerb szakember kérése volt, hogy az Újpest elleni derbin már ne ő üljön a kispadon, amit furcsálltunk és nem nagyon értettünk. Ez az ő döntése, mindenki azt csinál, amit akar, a Ferencváros volt, van és lesz, az edzők jönnek és elmennek, ezt tudomásul kell venni” – nyilatkozta a vezérigazgató.

Dibusz Dénes ugyancsak az M4 Sportnak azt mondta, a szurkolók számára Sztankovics lépése tőrdöféssel ért fel, szembement azzal a kommunikációval, amit nyolc hónapon keresztül folytatott, azzal együtt, hogy pletykaszinten már ők is hallottak arról, hogy az új idényt máshol kezdheti, de a csütörtöki bejelentés váratlan volt. A kapus az idény összegzése során Sztankovics elődjéről, Máté Csabáról is beszélt, akinek nagy szerepe volt, abban, hogy a korai Bajnokok Ligája-búcsú után összeszedte a csapatot.

A bajnokcsapat válogatott tagjai rövid pihenő után elkezdik a felkészülést a június 14-én kezdődő Európa-bajnokságra, a többiek hosszabb szabadság után már az új edzővel készülnek a júliusi Bajnokok Ligája-selejtezőre.

Elolvasom a cikket