Őrizetbe vették a a verőcei hajóbalesetet okozó kapitányt + VIDEÓ

A Budapesti Rendőr-főkapitányság büntetőeljárást indított a Duna verőcei szakaszánál bekövetkezett, két ember halálával és öt ember eltűnésével járó motorcsónak-tragédia körülményeinek tisztázása érdekében. A rendőrök az érintett motorcsónaknál és a szállódahajónál is szemlét tartottak. Utóbbi jármű kapitányát gyanúsítottként hallgatták ki kétrendbeli, halált eredményező segítségnyújtás elmulasztása, valamint hatrendbeli segítségnyújtás elmulasztása miatt.

Az elgázolt motorcsónakon nyolcan utaztak, közülük eddig egy túlélőt találtak, ketten biztosan meghaltak, és öt embert még keresnek.

A gyanú szerint a kapitány a balesetet követően a saját hajójának személyzetét nem riadóztatta, a mentési protokoll előírásait nem hajtotta végre, és semmit nem tett azért, hogy motorcsónakon utazókat kimentse, továbbá a hajót sem állította meg. A férfit őrizetbe vették, érdemi vallomást azonban nem tett.

A rendőrök tovább vizsgálják az eset körülményeit. Eddig 25 tanút hallgattak ki, köztük a szállodahajó személyzetének tagjait, és az utasokat is. A motorcsónak eltűnt utasai után folytatódik a kutatás.

Objektum doboz

Elolvasom a cikket