Szó szerint fogócskává fajult a szavazás a tajvani parlamentben + VIDEÓ

Egészen váratlan fordulatot vett egy parlamenti szavazás Tajvanban, amikor pénteken el akartak fogadni egy olyan törvényt, amely nagyobb hatalmat adott volna a képviselőknek a kormány munkájának felügyeletére. A tajpeji törvényhozás május 17-i vitája ugyanis az Indy100 szerint egy ponton olyan hevessé vált, hogy tömegverekedés alakult ki.

A Tajvant vezető Demokratikus Progresszív Párt (DPP) egyik képviselője, Kuo Kuo Wen pedig a fenti fotón megörökített akrobata-mutatvány után megszerezte a javaslat kinyomtatott szövegét, és el is futott vele, hogy ne tudjanak róla tárgyalni, és ne is tudják megszavazni.

De a felvételen a javaslattal a kezében egy piros ajtón kiosonó politikuson kívül az is jól látszik, hogy milyen durván egymásnak estek a honatyák.

Objektum doboz

A brit lap szerint a javaslat azért váltott ki ilyen heves indulatokat, mert a DDP vezetőjét, Lai Ching-tet úgy nevezik ki elnöknek május 20-án, hogy a pártjának nem lesz hozzá parlamenti többsége.

A hivatalosan Kínai Köztársaságnak nevezett Tajvan másik legnagyobb pártja, a legutóbbi választáson a legtöbb képviselői helyet megszerző, de parlamenti többséggel szintén nem rendelkező Kuomintang (KMT) pedig benyújtott egy olyan törvényjavaslatot, ami azt is lehetővé tenné, hogy megbüntessék azokat a képviselőket, akik hamis nyilatkozatokat tesznek a törvényhozás előtt.

A javaslatot még pénteken, az új elnök mai beiktatása előtti utolsó ülésnapon tárgyalták.

Fogócskázássá fajult a szavazás a tajvani parlamentben

Fogócskázássá fajult a szavazás a tajvani parlamentben

Fotó: AFP/Sam Yeh

Elolvasom a cikket