A héten akarják elárverezni Gracelandet, Elvis Presley történelmi házát

Graceland, a legendás Elvis Presley egykori otthona és temetkezési helye, most csütörtökön árverésre kerül – írja a dailymail.co.uk.

Egy ebben a hónapban közzétett jogi értesítés szerint Gracelandet és az Elvis Presley Boulevardon található környező telkeket készpénzért árverezik el a legmagasabb ajánlatot tevőnek a Shelby megyei bíróságon május 23-án, a WREG-TV News szerint.

Elvis unokája, a 34 éves Riley Keough színésznő, aki Graceland jelenlegi tulajdonosa, perrel támadja meg az eladást, azt állítva, hogy az „csalás”.

Keough ügyvédje szerint hétfőn ideiglenes korlátozó végzést adtak ki az eladásra vonatkozóan, és szerdára tűzték ki a végzésről szóló meghallgatást.

A jogi értesítés szerint Riley édesanyja és Elvis egyetlen gyermeke, a néhai Lisa Marie Presley állítólag 2018-ban írt alá egy megbízási szerződést, hogy egy 3,8 millió dolláros kölcsönt biztosítson, Gracelandet használva biztosítékként.

Az állítólagos kölcsönt a Naussany Investments and Private Lending nevű Missouri állambeli cégen keresztül vették fel.

Most a cég azt állítja, hogy Lisa Marie nem fizette vissza a pénzt a tavaly 54 éves korában bekövetkezett halála előtt.

Riley május 15-én a Shelby megyei kancellári bíróságon benyújtott keresete azonban azt állítja, hogy édesanyja nem vett fel kölcsönt a cégtől.

„Ezek a dokumentumok hamisak” – áll a perben.

Keough azt állítja, hogy az anyja aláírásai az okiraton hamisítványok. A perben azt is állítják, hogy a Naussany Investments nem is valódi cég.

Az iratokon szereplő közjegyző tagadta, hogy ő hitelesítette volna Lisa Marie aláírását, vagy hogy valaha is találkozott volna vele – olvasható az iratokban.

A rock and roll királya 1957-ben vásárolta meg a Graceland-birtokot 102 500 dollárért, ugyanabban az évben, amikor egy sor ikonikus slágert vett fel, köztük a „Blue Christmas”-t és az „All Shook Up”-ot.

Lisa Marie örökölte a birtokot apja 1977-ben bekövetkezett halála után. Később 1982-ben múzeumként nyitották meg a nagyközönség előtt. Amikor Lisa Marie 2023 januárjában meghalt, lánya lett a birtok örököse.

A Graceland-birtok minden idők vitathatatlanul legnagyobb popkulturális alakjának ikonikus szimbóluma.

A Tennessee állambeli Memphisben található, 13,8 hektáros birtok évente több százezer látogatót vonz, mivel az emberek Amerika egyik legnagyobb hatású zenészére emlékeznek.

Elolvasom a cikket