A rák és az Alzheimer-kór ellen védő gyümölcsöt neveztek meg a szakemberek

A gyümölcsben található polifenolok erős antioxidánsok, amelyek védik a szívsejteket, az alma flavonoidjai pedig a kutatások szerint 20 százalékkal csökkentik a stroke kockázatát.

„Tudományos vizsgálatok kimutatták, hogy az alma ellenáll a rákos sejtek növekedésének. Ez a hatás a gyümölcs gyulladáscsökkentő és antioxidáns tulajdonságainak köszönhető. Az alma napi fogyasztása 10 százalékkal csökkenti a rákos sejtek növekedését” – mondta el a Passion portálnak Ksenia Glinkina (Chyornaya) nutriciológus, természetgyógyász.

Szerinte az acetilkolin miatt a világ legnépszerűbb gyümölcse az agy egészségére is hasznos: jótékony hatással van a memóriára, az izomösszehúzódásokra és más fontos folyamatokra. Ennek a neurotranszmitternek a hiánya különböző kognitív zavarokkal jár, de az alma és az almalé rendszeres fogyasztása növeli az acetilkolinszintet, és segít megelőzni az Alzheimer-kór kialakulását.

A gyümölcs héjában található flavonoid kvercetin immunmoduláló és gyulladáscsökkentő hatású. Ennek köszönhetően napi egy liter alma 10 százalékkal csökkenti a hörgőasztma kialakulásának kockázatát.

„Lehetőleg zöld almát válasszunk, és szezonban fogyasszuk. Ekkor több tápanyaghoz juthatunk, többek között C- és K-vitaminhoz. A zöld alma emellett alacsony kalóriatartalmú termék, így kiváló választás azoknak, akik figyelnek a súlyukra” – magyarázta a táplálkozási szakértő.

Elolvasom a cikket