Agyműködést javító élelmiszerek az orvos ajánlásával

„A hatékony agyműködés fenntartásához az étrendnek tartalmaznia kell a zsíros fajtájú halakat, mint például a lazac, hering, szardínia, makréla, laposhal, lepényhal, lepényhal vagy fóka” – mondja Churakina a Gazeta.ru című lapnak adott beszélgetésben, amiről a life.ru is írt.

A diófélék közül az orvos a diót és a mandulát emeli ki. A dióban sok magnézium, omega-3 zsírsav és E-vitamin (antioxidáns, amely segíti az agyat a kognitív funkciók ellátásában) található. A mandula gazdag természetes fehérjeforrás.

„A legalább 55 százalékos kakaótartalmú étcsokoládé is hasznos. A kakaóbab flavonoidokat tartalmaz, amelyek segítenek normalizálni a koleszterin- és kalcium-anyagcserét, valamint antioxidáns hatásúak, amely lehetővé teszi az agy élénkítését és hatékonyabb működését” – jegyezte meg az endokrinológus.

Szintén az étrendbe kell a tojás, mivel gazdag B-vitaminokban, valamint a zöld tea, amely az L-theanin aminosav forrása, amely javítja a munkamemóriát. Érdemes megjegyezni, hogy az agy egészségét változatos étrenddel, testmozgással és egészséges alvással is támogatni kell – zárta az endokrinológus.

Elolvasom a cikket