Az orvos elmondta, hogyan lehet eltávolítani az izzadságszagot

Dr. Sina egy friss videóban elárulta, hogy azok, akik a hónaljszag miatt aggódnak, egy gyógyszertári termékkel csökkenthetik a bűzt.

A platformon közzétett videóban az orvos elmondta, hogy a legjobb termék a szagoktól való megszabadulásra a glikolsav. Ez különböző kozmetikai márkáknál kapható.

A glikolsav egyfajta alfa-hidroxisav (AHA), amelyet cukornádból nyernek. Hiperpigmentáció esetén is használják, és hatékony hámlasztó.

A tisztító sav nem dezodor helyettesítésére szolgál, mivel nem állítja meg az izzadást.

„A glikolsav állítólag segít csökkenteni a testszagot azáltal, hogy csökkenti a bőr pH-értékét, és megnehezíti a szagot okozó baktériumok túlélését” – mondja Dr. Marisa K., szakvizsgázott bőrgyógyász.

A glikolsav használatának hátrányai
A glikolsav használatával kapcsolatban vannak bizonyos kockázatok. Más hámlasztó savakhoz hasonlóan irritálhatja a bőrt, különösen azokon a területeken, ahol vékony és puha, például a hónaljban. Ez bőrpírt, hámlást és érzékenységet okozhat.

A glikolsav maximális koncentrációja, amely ezen a területen használható, nyolc és tíz százalék között van, de még ez is irritáló lehet, ezért minél alacsonyabb a koncentráció, annál jobb.

Marisa K bőrgyógyász azt tanácsolja, hogy inkább vásároljunk olyan dezodorokat, amelyekben ez a sav megtalálható, minthogy külön alkalmazzuk.

Elolvasom a cikket